luni, 5 iunie 2017

Pasiunea unei femei, de Virginia Henley - volumul 1


 Dragilor, după cum știți deja, blogul nostru a început o colaborare cu Editura Miron,  care ne-a bucurat cu unele dintre cele mai frumoase povești de dragoste pe care le-am întâlnit.

Virginia Henley - Pasiunea unei femei -

Titlu: Pasiunea unei femei, de Virginia Henley - volumul 1 

Autor: Virginia Henley

Editură: Miron

Pagini: 288

Gen: Romance istoric

Descriere: 

 Tînăra Bess Hardwick știe că singura ei cale de a evada din viața de privațiuni pe care familia ei o duce, este să ajungă la curte și să facă o căsătorie bună. Și astfel frumoasa fată pleacă la Londra, și ajunge la Curtea Tudorilor, locul unde sînt cei mai bogați, puternici și ambițioși bărbați. Dar nici un bărbat nu este mai ambițios și mai periculos decît Prințesa Elizabeth, cea care și-o face pe Bess prietenă, confidentă și mai apoi doamnă de onoare  la strălucitoarea ei curte, atunci cînd ajunge regină... 
 Seducătorul William Cavendish, îndrăznețul sfetnic financiar al regelui, jură să o aibă pe Bess cu orice preț, dar ea este nevoită să îl accepte pe îndrăgostitul Robert Barlow, care îi oferă o căsătorie pe care ea nu o poate refuză. 
 Cînd Bess ajunge văduvă, proaspăt încoronata Elizabeth o obligă să se mărite cu nobilul Sir William St. Loe. Dar nesăbuita pasiune  o aruncă pe Bess în brațele Contelui de Shrewsbury, a cărui abilă îndrăzneală aprinde în ea pasiunea vieții ei. 
  
  
  
 Am privit multă vreme cu scepticism acest gen, datorită reputației sale, prezentat ca a fi plin de clișee și protagoniste fără minte care zboară din brațele unora într-ale altora.  
  
 Ei bine, Pasiunea unei femei a venit în întâmpinarea acestor prejudecăți și am cunoscut-o pe Bess, o eroină curajoasă, haioasă și hotărâtă.  

  
 Plină de pasiune și răsturnări de situație, e o continuă plimbare într-o societate dominată de dorință, bogăție și putere.  
  
 Trecem prin transformarea tinerei Bess, de la inocență până la împlinire, vizitând între timp unele dintre cele mai frumos descrise castele, unde opulența este cuvântul de ordine. Trăim împreună cu ea experiențe extraordinare, aspirăm la bunăstarea eroinei și îi dorim cu toată convingerea reușita.  
  
 Contele de Shrewsbury este de asemenea un personaj remarcabil prin aciditatea și firea sa pasională, care nu ține cont de prejudecățile vremii și își dorește cu ardoare sufletul și trupul lui Bess, iar scânteile dintre ei aprind și conflicte secundare, șușotelile tuturor pe la colțuri și pasiuni greu de stăpânit.  
  
 Pot spune că am ajuns la concluzia că fiecare carte trebuie privită cu aceeași curiozitate, pentru că am fost sincer surprinsă de parcursul pe care l-am avut personal cu acest volum și de-abia aștept să citesc volumul doi, deoarece deja îmi este dor de Bess.  
  
 Puncte tari:  
 -caracterul personajelor este construit realist  
 -narațiunea este cursivă, ușor de citit și înțeles  
  
 Puncte slabe:  
 -poate doar faptul că unele coincidențe par prea mult pentru a crea situații realiste.  
  
  
 În concluzie, v-o recomand cu drag. O găsiți pe siteul editurii Miron. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu