luni, 11 septembrie 2017

Recenzie ,,Cheia mindfulness” de Sarah Siverton

Titlu: Cheia Mindfulness

Autor: Sarah Silverton

Editura: NICULESCU

Număr pagini: 192

Categorie: Dezvoltare personală

Ați avut vreodată o stare de nesiguranță, nervozitate, furie necontrolată, dezamăgire, neputință sau stres? Ei bine, răspunsul este cu siguranță ,,da”, pentru că așa funcționează corpul uman. Este predispus la stres, mai ales că secolul​ 21 a adus cu el o gamă largă de situații care nu fac decât să-l sporească.

,,Cheia Mindfulness” a venit împreună cu un colet din partea editurii NICULESCU ce conținea mai multe cărți despre ​dezvoltarea personală. Dintre acestea, cartea Sarei vorbește strict despre echilibrul​ spirit-corp și cum putem să combatem reacțiile negative.

O regulă de aur este un minut de practică pentru fiecare an de viață.

Ce este această tehnică mindfulness?
Ei bine, în carte se vorbește de mai multe planuri pe care aceasta se întinde, ceea ce înseamnă că variază în funcție de latura afectată. Ceea ce trebuie să știți este că mindfulness înseamnă combaterea problemelor pe care fiecare dintre noi le întâmpină, prin transpunerea efectivă în momentul prezent și conștientizarea sentimentelor și a dificultăților.

Stresul este reacția naturală a corpului nostru la o amenințare pe care o percepe. În momente de urgență, instinctul​ nostru de bază încearcă să ne asigure supraviețuirea. În vremurile primitive, amenințările cereau reacții fizice rapide. Atunci când viața era amenințată de un animal sălbatic, opțiunile erau să ataci, să fugi repede sau să stai nemișcat.

De-a lungul cărții am întâlnit o mulțime de exerciții practice și ușoare, iar unele mi s-au părut utile, beneficie și combatante în lupta cu stresul, încrederea în sine și depresia.

Atunci când suntem dependenți, energia noastră este mai mult ca un izvor decât ca un heleșteu. Dacă deblocăm sursa izvorului​ prin mișcare, ușoară și conștientă, atunci energia poate începe să curgă din nou.

Gândiți-vă că, pe măsură ce anotimpurile de schimbă, munții rămân maiestuoși și cu rădăcinile adânc înfipte în pământ. Muntele este încălzit de soarele dogoritor, înghețat de zăpadă și gheață, bătut de vânturi ​puternice și spălat de ploi. Acesta stă nemișcat, este rezistent, demn, indiferent la ce se întâmplă în jurul lui.

Ceea ce mi-a plăcut mult au fost argumentele aduse, indirect, dar existente, despre beneficiile acestei tehnici, oameni care au încercat, situațiile lor neobișnuite, teoriile dezbătute.

Suntem biologic proiectați să răspundem inițiativei de a intra în contact cu ceilalți și putem să arătăm această dorință.

Zâmbetul ajută și el, chiar dacă nu ne simțim veseli.

O recomand persoanelor care trec printr-o perioadă grea a vieții, deoarece lecturarea acestei cărți poate fi utilă și poate schimba în oarecare măsură modul de a percepe problemele. De asemenea, persoanelor interesate sau care vor să-și aprofundeze cunoștințele în acest domeniu(dezvoltare personală, psihologie, cunoaștere), iar exercițiile redate mi-au plăcut nespus.
Ofer 5/5 steluțe.

Cu mare drag,
Șoarecele de bibliotecă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu